Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szynka w galarecie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka 30 plasterków
chrzan mały słoiczek
jaja 5 szt
sól do smaku
cukier 1 łyżeczka
majonez do smaku
woda 2 l
ziele angielskie do smaku
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
Żelatyna wieprzowa Prymat 5 dag
kukurydza do ozdoby
groszek do ozdoby
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: szynka w galarecie

Jajka ugotować na twardo, obrać i zetrzeć na grubej tarce, dodać chrzan i doprawić solą i cukrem. Na koniec dodać majonez i wszystko razem wymieszać. Gotową pastę zwinąć w szynkę w rulonik. Następnie zrobić wywar: 2 litry wywaru ugotować na kostce bulionowej. Dodać ziele angielskie i liść laurowy. Pogotować chwilę następnie odcedzić i rozpuścić żelatynę. Odstawić do wystygnięcia. Na półmisku ułożyć ruloniki z szynki ozdobić kukurydzą, groszkiem, natką pietruszki i papryką i zalać chłodnym wywarem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maridka19 25.12.2014 20:31
Pięknie wygląda :)
Ela15 24.10.2014 11:49
ładnie wygląda
magdziorka6 20.09.2013 18:11
pyszna przekąska
halina17 20.09.2013 16:03
Smaczne ...
Pietruszka 20.09.2013 11:16
ładnie się prezentuje
msmors 20.09.2013 10:33
super na udane przyjęcie typu imieniny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak