Szynka szwarcwaldzka z gożdzikami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka szwarcwaldzka

    2,2 kg
  • Goździki całe Prymat

    20
  • konfitura morelowa

    1/2 szklanki
  • musztarda

    1 łyżka
  • brązowy cukier

    1,1/2 szklanki
  • Cynamon mielony Prymat

  • ziele angielskie

  • galaretka jabłkowa

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Podgrzewamy piekarnik do temperatury 160 stopni. Kroimy powierzchnię szynki w siatkę na głębokości 0,5 cm. Każde oczko siatki nadziać goździkiem. W rondelku podgrzać konfiturę, galaretkę, musztardę, cukier, cynamon i ziele angielskie. Zagotować do uzyskania glazury. Piec szynkę w piekarniku przez 2, 2/4 godziny. Przez ostatnie pół godziny pieczenia smarować co 5 minut glazurą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jolaxa 19.06.2011 23:22
pycha
irenka 05.04.2011 21:47
ciekawy przepis
bursztynek 01.03.2011 23:37
o z goździkami :) może być ciekawe
agata1722 11.02.2011 14:42
ciekawe
MAŁGORZATA79 04.02.2011 15:14
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat