Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka pieczona z żurawiną

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa bez kości 1 kg
sól mieszanka ziół i przypraw
olej 2 łyżki
żurawina

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka pieczona z żurawiną

Umyte i osuszone mięso dokładnie nacieramy solą, posypujemy z każdej strony mieszanką ziół i przypraw Dary Natury. Skrapiamy olejem i wkładamy do lodówki na noc.

Mięso wkładamy do rękawa do pieczenia, wsypujemy żurawinę, zamykamy klipsem i układamy na blaszce do pieczenia mięsa. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 st.C – pieczemy ok. 60 minut. Po wyjęciu z piekarnika kroimy w plastry, układamy na półmisku, przez środek polewamy sosem z żurawiną i dekorujemy tymiankiem. Mięso doskonale smakuje na zimno jak i na ciepło.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caffee_tea 05.09.2012 22:32
mniaaam
angelika14 08.08.2012 10:30
pyszności a jak pięknie podane
pacpaw 06.08.2012 20:07
na żurawinkę tez jeździsz?
EWI 06.08.2012 09:04
super
Pietruszka 06.08.2012 08:03
mhm, pycha
ewka1978 06.08.2012 07:40
ale bym zjadła

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak