Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka pieczona z rozmarynem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1 szt
rozmaryn do smaku
Sól ziołowa jodowana Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka pieczona z rozmarynem

Kroki postępowania

1
Szynkę umyć, posypać obficie przyprawami i oblać olejem, wszystko dokładnie rozprowadzić i odstawić w chłodne miejsce na około 1-2 godziny.
Krok 1 - Szynka pieczona z rozmarynem foto
2
Szynkę związać sznurkiem aby się nie rozeszła podczas pieczenia. Włożyć do blaszki lub naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem (może być ten od marynowania.
Krok 2 - Szynka pieczona z rozmarynem foto
3
pieczemy godzinę lub dłużej w zależności od wielkości szynki. Po ostygnięciu ściągamy sznureczki. Podajemy na zimno jako dodatek do kanapek. Smacznego!
Krok 3 - Szynka pieczona z rozmarynem foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ALAGOR 28.12.2012 00:23
pysznie wygląda
caralajna 23.07.2012 09:15
uwielbiam rozmaryn
anja3107 21.07.2012 22:19
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak