Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka pieczona z pieczarkami i cebulką

5.0
(33)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka surowa 1 kg
pieczarki 200 g
Kucharek przyprawa uniwersalna 2 łyżeczki
Rozmaryn suszony Prymat 1 łyżeczka
liście kolendry suszonej 1 łyżeczka
mąka pszenna 2 łyżeczki
torebka do pieczenia
Gorczyca biała cała Prymat 2 łyżeczki
tymianek 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka pieczona z pieczarkami i cebulką

Szynkę myjemy, osuszamy, kroimy w plastry. Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w ćwiartki. Pieczarki również myjemy, osuszamy i kroimy w plasterki. Wszystko wrzucamy do torebki do pieczenia, wsypujemy przyprawy i mąkę. Torebkę zamykamy dołączonym do niej żaroodpornym klipsem. Delikatnie obracając rozprowadzamy przyprawy na mięsie, całość wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy na najniższym poziomie piekarnika w 190 st. C przez około 70 minut (ja przez 50 minut piekłam z włączonym termoobiegiem).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 02.05.2013 12:06
smaczne danie na talerzu
czekoladka_m 02.05.2013 10:27
jak zwykle same pyszności serwujesz;):)
GOSIA18 02.05.2013 08:53
przepięknie i smacznie się prezentuje
iwi 02.05.2013 07:14
przepyszne danie
beniaminek 01.05.2013 22:03
fajne danie
PaniMISIOWA 01.05.2013 21:02
ale wspaniałe zdjęcie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak