Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka pieczona na ostro

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1 kg
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat 1 łyżka
Marynata do mięs klasyczna Prymat 2 łyżka
sól do smaku 1 łyżeczka
pieprz 1 szczypta
czosnek 2 ząbek

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka pieczona na ostro

Mięso dokładnie myjemy. Posypujemy przyprawami: przyprawą do wieprzowiny, marynatą do mięsa, solą, pieprzem, czosnkiem. Marynujemy 1 dzień, pozostawiając w lodówce pod przykryciem.

Następnego dnia piekarnik nagrzewamy do 200 stopni i pieczemy w folii do pieczenia około 1-1,5 godziny.
Folię rozrywamy i pozostawiamy jeszcze na 10 minut w piekarniku z włączonym termoobiegiem.

Podajemy na ciepło do obiadu.
Możemy również pokroić w plastry i smażyć na grillu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 04.05.2015 20:49
taka swoja wędlinka jest super!
Róża1 04.05.2015 16:56
lubię takie mięsko !!!!!!!!!!!!!!!
mirosława4 04.05.2015 15:33
smaczne takie domowe mięsko
gosia561 04.05.2015 15:22
musi być smaczna
Agnieszka-87-25 04.05.2015 15:19
uwielbiam taką

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak