Przepis dnia II, odc. 35: Maczanka po krakowsku a la Robert Sowa

Przepis dnia II, odc. 35: Maczanka po krakowsku a la Robert Sowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karkówka wieprzowa

    1 kg
  • przyprawa do wieprzowiny Prymat

    1 opakowanie
  • musztarda delikatesowa

    1 łyżka
  • olej rzepakowy

    4 łyżki
  • czosnek

    2 plastry
  • rosół z kury Kucharek

    1 szklanka
  • ogórki kanapkowe

    1 słoik
  • bułka

    4 szt.
  • pomidory bez skóry

    1 szt.
  • cebula czerwona

    1 szt.
  • chrzan tarty

    4 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Przepis dnia II, odc. 35: Maczanka po krakowsku a la Robert Sowa
W dużej misce wymieszać olej, musztardę, przyprawę do wieprzowiny i czosnek, włożyć karkówkę i dokładnie natrzeć mięso marynatą.
Krok 2 - Przepis dnia II, odc. 35: Maczanka po krakowsku a la Robert Sowa
Następnie karkówkę obsmażyć na patelni na złoty kolor.
Krok 3 - Przepis dnia II, odc. 35: Maczanka po krakowsku a la Robert Sowa
Przełożyć do naczynia żaroodpornego, podlać rosołem i piec ok. 1,5 godziny w temperaturze 160 - 180 °C.
Krok 4 - Przepis dnia II, odc. 35: Maczanka po krakowsku a la Robert Sowa
Bułki przekroić na pół i namoczyć w powstałym podczas pieczenia mięsa sosie.
Krok 5 - Przepis dnia II, odc. 35: Maczanka po krakowsku a la Robert Sowa
Na dolnych częściach bułki ułożyć liście sałaty lodowej, pokrojoną w plastry karkówkę, pomidora i ogórki kanapkowe Smak, przykryć górną częścią bułek.
Krok 6 - Przepis dnia II, odc. 35: Maczanka po krakowsku a la Robert Sowa
Podawać z tartym chrzanem i musztardą.

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat