Szynka pieczona

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

składniki

  • szynka

    2kg

zalewa

  • woda

    3l
  • sól

    4łyżki
  • czosnek

    5ząbków
  • liść laurowy

    1szt
  • pieprz

    5ziaren
  • ziele angielskie

    3ziarna

Marynata

  • olej

    3łyżki
  • papryka słodka mielona

    Łyżka
  • papryka ostra mielona

    1łyzka
  • majeranek Prymat

    2łyżki
  • czosnek

    3ząbki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Szynka pieczona  foto
Moja szynka leżała 2 dni w zalewie. woda, czosnek, liść, ziele, pieprz, sól szynka. (Można zostawić na 7dni tylko jak nam zalewa zrobi się mętna trzeba zrobić drugą).
Krok 2 - Szynka pieczona  foto
Papryka ostra, Słodka, czosnek, majeranek, czosnek i olej mieszamy wszystko na jednolita pakę.
Krok 3 - Szynka pieczona  foto
Nacieramy z każdej strony dokładnie naszą szyneczkę. Związujemy sznurkiem aby nasza szynka sie nie rozlazła a była ładna i dobrze się kroiła
Krok 4 - Szynka pieczona  foto
Wkładamy do rękawa i pieczemy 2h w 180st.C
Krok 5 - Szynka pieczona  foto
Niestety nie zdążyłam zrobić zdjęcia całej upieczonej szyneczki ( jest tak dobra i została zjedzona ;) )

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mysza75 24.11.2015 14:18
taka domowa najlepsza mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat