Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka pieczona

2.0
(8)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

składniki

szynka 2kg

zalewa

woda 3l
sól 4łyżki
czosnek 5ząbków
Liść laurowy suszony Prymat 1szt
pieprz 5ziaren
ziele angielskie 3ziarna

Marynata

olej 3łyżki
Papryka słodka mielona Prymat Łyżka
Papryka ostra mielona Prymat 1łyzka
Majeranek suszony Prymat 2łyżki
czosnek 3ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka pieczona

Kroki postępowania

1
Moja szynka leżała 2 dni w zalewie. woda, czosnek, liść, ziele, pieprz, sól szynka. (Można zostawić na 7dni tylko jak nam zalewa zrobi się mętna trzeba zrobić drugą).
Krok 1 - Szynka pieczona  foto
2
Papryka ostra, Słodka, czosnek, majeranek, czosnek i olej mieszamy wszystko na jednolita pakę.
Krok 2 - Szynka pieczona  foto
3
Nacieramy z każdej strony dokładnie naszą szyneczkę. Związujemy sznurkiem aby nasza szynka sie nie rozlazła a była ładna i dobrze się kroiła
Krok 3 - Szynka pieczona  foto
4
Wkładamy do rękawa i pieczemy 2h w 180st.C
Krok 4 - Szynka pieczona  foto
5
Niestety nie zdążyłam zrobić zdjęcia całej upieczonej szyneczki ( jest tak dobra i została zjedzona ;) )
Krok 5 - Szynka pieczona  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 24.11.2015 14:18
taka domowa najlepsza mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak