Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szynka peklowana z miodem

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka peklowana 1,3 kg
bulion 1,5 szklanki
miód 4 łyżki
cukier 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: szynka peklowana z miodem

Szynkę moczę 8 godzin w zimnej wodzie. Następnie tnę ją w kratkę i wypełniam gożdzikami. Wstawiam ją do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni. Przez 40 minut podlewam ją gorącym bulionem, a przed kolejnymi 20 minutami pieczenia smaruję ją miesznką wykonaną z połączenia miodu z cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andżelika1 13.08.2012 14:06
mniam
EWI 08.08.2012 08:21
mniam
sznycel 07.08.2012 23:17
pyszna, aromatyczna !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak