Szynka na kanapki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka wieprzowa

    1/2 kg
  • papryka słodka

    1/2 łyżki
  • sól do smaku

  • olej

    3 łyżki
  • czosnek

    3 ząbki
  • estragon

    1/2 łyżki
  • zioła prowansalskie

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Szynka na kanapki foto
W szynce zrobić dziurki. Włożyć w nie po pół ząbka czosnku. Olej wymieszać z przyprawami i solą. Natrzeć tym mięso i odstawić do lodówki na 3 dni.
Krok 2 - Szynka na kanapki foto
Co 12 godzin szynkę odwrócić.
Krok 3 - Szynka na kanapki foto
Po tym czasie szynkę umieścić w naczyniu do zapiekania, obwiązać nicią (żeby zachowała zwarty kształt) i wstawić do nagrzanego piekarnika.
Krok 4 - Szynka na kanapki foto
Piec w 180 stopniach przez 50 minut. Po tym czasie odwrócić ją i piec jeszcze 15-20 minut. Gotową szynkę kroić w cienkie plastry.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Sroczka 14.07.2013 22:14
Doskonała szyneczka na kanapki.
owca441 20.06.2012 16:05
świetna
kamyk 30.04.2012 09:41
pycha
ilka_86 19.01.2012 15:27
pyszne mięsko
Weronika_eM 13.01.2012 12:46
bardzo smakowita
Marlena/Kinia 03.12.2011 09:26
ale ładnie przyrumieniona.
Renia1 29.11.2011 19:38
na pewno baardzo aromatyczne to miesiwo:)
BernadettaP 22.11.2011 11:06
Pyszna, właśnie ją zjadłam... oczami :D

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat