Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka myszka pieczona

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki

szynka wieprzowa 1 kg (zapeklowanej)

Marynata

piwo ciemne 4 łyżki
miód 2 łyżki
Cynamon mielony Prymat 1 łyżeczka
kolendra mielona 1 łyżeczka
Ziele angielskie całe Prymat 5-6 szt
Goździki całe Prymat 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka myszka pieczona

Marynata : piwo, miód, cynamon, kolendrę, kilka ziaren ziela angielskiego utartego grubo w moździerzu wymieszałem.
Zapeklowaną szynkę posmarowałem przygotowaną marynatą . Wstawiłem do lodówki na dobę.
Tak przygotowaną szynkę obwiązałem sznurkiem spożywczym. Powbijałem goździki ( ilość zależy od indywidualnych upodobań, można pominąć ). Podlałem kilkoma łyżkami piwa. Wstawiłem do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C , piekłem pod przykryciem ok. godzinę plus 35 minut na zrumienienie ( bez przykrycia ).

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paulette17 22.04.2015 10:19
Szynka przepięknie prezentuje się. Podoba mi się przepis :)
Bernadeta1 21.04.2015 20:40
Ale pyszne mięsko
w mojej kuchni 21.04.2015 17:01
pyszne jedzonko
Wafelek2601 21.04.2015 12:27
Bardzo dobra szyneczka
wwwiolka 21.04.2015 11:59
Bardzo fajny przepis.
Malinka 21.04.2015 10:19
Szynka rewelacyjna, ale intryguje mnie skąd ta myszka... ? :)
bertpvd 21.04.2015 10:07
ale to musi być dobre !
RenataZ-et 21.04.2015 10:04
wygląda bardzo apetycznie :)
Czyki 21.04.2015 09:26
ale smacznie :)
paulina2157 21.04.2015 09:18
oj taką szyneczkę to by sie zjadło
barbara11561 21.04.2015 09:17
pyszna szynka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak