Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka duszona z cebulką

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka wieprzowa 500 g
cebula 5 szt
czosnek 4 ząbki
majeranek 2 łyżeczki
Marynata do mięs klasyczna Prymat 1 opakowanie
sól
pieprz
olej 1 łyżka
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka duszona z cebulką

Kroki postępowania

1
Szynkę myjemy i kroimy na kotlety o grubości około 1 cm. Przyprawiamy przyprawą do wieprzowiny, majerankiem, szczyptą soli i pieprzu.
Krok 1 - Szynka duszona z cebulką foto
2
Dodajemy marynatę do mięs, rozgnieciony czosnek oraz łyżkę oleju. Całość mieszamy i odstawiamy do lodówki na 12 h.
Krok 2 - Szynka duszona z cebulką foto
3
Cebulę kroimy w talarki lekko solimy i smażymy na patelni aż zmięknie.
Krok 3 - Szynka duszona z cebulką foto
4
Gdy mięso jest już gotowe smażymy na złoty kolor.
Krok 4 - Szynka duszona z cebulką foto
5
Do usmażonego mięsa wrzucamy podsmażoną cebulkę i wszystko razem mieszamy.
Krok 5 - Szynka duszona z cebulką foto
6
Dusimy mięso z cebulką na małym ogniu około 20 min. Smacznego!
Krok 6 - Szynka duszona z cebulką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marlenka.S 09.01.2014 16:39
ulubione danie mojego męża
Barbara777 05.01.2014 12:19
dobre jedzonko
Rycerz
Rycerz 04.01.2014 12:41
Ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak