Szynka duszona w plastrach

Szynka duszona w plastrach

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka

    1 kg
  • majeranek

    1 łyżka
  • papryka czerwona

    1 łyzka
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    1 łyzeczka
  • olej

  • czosnek

    2 ząbek
  • mąka

    1 łyżka
  • Grill przyprawa klasyczna Prymat

    1 łyzeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Robimy marynatę do mięsa, Paprykę słodka ,majeranek ,przyprawę do grill ai przyprawę uniwersalna mieszamy dodajemy oliw ok 2 łyżki i wyciśnięty czosnek Mieszamy . Mięso szynkę kroimy w plastry . Takie mięso smarujemy marynatą i odstawiamy na ok 30 min . Następnie smażymy mięsko z dwóch stron na złoty kolor na patelni teflonowej . zalewamy 2 szklankami gorącej przegotowanej wody i dusimy . Dusimy do miękkości mięsa . Zaciągamy mąką

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Piotr-21 24.08.2012 22:00
fajna
Anna133 06.08.2012 16:14
wspaniała
Andysz 14.06.2012 20:34
rewelacja!
mufinka79 14.06.2012 19:42
Pysznie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat