Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szybkowar-udziec indyka w warzywach...

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udziec z indyka 1,5 kg
przyprawa kebab- gyros Prymat 1 opakowanie
oliwa 10 łyżek
marchew 4 sztuki
cebula 1 sztuka
fasolka szparagowa 15 dag
seler naciowy 6 łodyg
ząbki czosnku 5 sztuk
papryka zielona 1 sztuka
papryczka chili 1 sztuka
woda 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: szybkowar-udziec indyka w warzywach...

udziec indyka bez kości obsypać przyprawą i dobrze natrzeć, schować do lodówki na 2 godziny

marchew, seler naciowy, cebulę, czosnek, papryki, fasolkę pokroić na kostki, kawałki

do szybkowara wlać oliwę i zrumienić udziec z każdej strony

na mięso wsypać pozostałe składniki z wodą, zamknąć szybkowar i od zagotowania /syczenie pary/ na małym ogniu gotować z 40 minut

po tym czasie zdjąć z ognia szybkowar i zostawić na 30 minut-ciśnienie samo zejdzie, nie trzeba spuszczać

mięso, warzywa wyjąć cedzakiem na talerz, wywar przelać do rondla i można zrobić sos zabielany mąką ze śmietaną na obiad

nam smakuje ten indyk z warzywami na zimno do pieczywa............SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 24.10.2014 20:05
Będzie mi smakowało :)
Anna169Hosz 24.10.2014 08:10
Wygląda smakowicie.
olkaaa 24.10.2014 07:30
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak