Przepis i sposób przygotowania na: szybkowar-smakołyk schabowy ze śliwkami,czosnkiem na kapuście kiszonej...
natrzeć sosem chilli, kucharkiem i na smalcu gorącym zrumienić i przełożyć na talerz
na tym tłuszczu usmażyć pieczarki z cebulą, posypać je ciut kucharkiem
do szybkowara włożyć pokrojoną drobniej kapustę kiszoną, pieczarki z tłuszczem, podgrzybki, cukier, wlać wodę - wszystko wymieszać
na kapuście położyć schab i zamknąć szybkowar, na dużym ogniu zagotować i po zasyczeniu pary opuścić zawór i na maniejszym ogniu gotować z 40 minut
schab zostawić w szybkowarze najlepiej na całą noc i dopiero wyjąć - tak przygotowany schab jest obłędnie kruchy, delikatny i jest najlepszy na zimno do pieczywa, kapusta kiszona jest bardzo chuda i smaczna np. do ziemniaków na obiad lub z pieczywem na kolację..........SMACZNEGO!!!