Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szybkowar-pomidorowa na korpusie z ryżem...

4.0
(21)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

korpus z kury 1 sztuka
włoszczyzna 1/2 pęczka
Kucharek przyprawa do potraw 1,5 łyżki
ryż 1 saszetka
ziele angielskie 4 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
koncentrat pomidorowy 180 ml
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
śmietana 12% - do smaku
woda 3 litry

Przepis i sposób przygotowania na: szybkowar-pomidorowa na korpusie z ryżem...

korpus z kury średni zagotować w niedużej ilości wody i wszystko wylać, korpus opłukać - wywar będzie mniej tłusty i klarowniejszy

do szybkowara włożyć opłukany korpus, obraną włoszczyznę, ziele angielskie, liście laurowe, kucharka, pieprz mielony, koncentrat pomidorowy, wsypać ryż z woreczka

wlać wodę i zamknąć szybkowar, od chwili zasyczenia pary zmniejszyć ogień i gotować 15 minut

szybkowar otworzyć po 30 minutach, ciśnienie samo opadnie, a zupa jeszcze nabierze smaku

podać ze śmietaną do smaku ................SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak