Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybkowar: Gołąbki drobiowe z przyprawą do mięsa duszonego

Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
pyszne, delikatne, aromatyczne gołąbki drobiowo-ryżowe z szybkowara, są doskonałe na obiad, na kolację............SMACZNEGO!!!

Składniki:

kapusta biała 1 główka
mięso mielone drobiowe 75 dag
ryż 4 sztuki
cebula 2 sztuki
przyprawa do potraw 1 opakowanie
przyprawa do potraw Kucharek 1 łyżka
jajko 2 sztuki
przecier pomidorowy 20 dag
śmietana 12% 20 dag
woda 1 szklanka
woda 5 szklanek

Przepis i sposób przygotowania na: Szybkowar: Gołąbki drobiowe z przyprawą do mięsa duszonego

Mielone mięso drobiowe wymieszać dobrze z ugotowanym ryżem, jajkiem, Kucharkiem, cebulą podsmażoną i przyprawą do mięsa mielonego.

W kapuście (kapusta powinna być w dotyku luźna, nie mocno zbita) wyciąć ostrym nożem głąb, włożyć do wrzątki i ściągać sparzone liście, z wystudzonych liści wycinać gruby nerw, nakładać porcje mięsa i zawijać gołąbki.

W garnku szybkowara położyć rozkładane sitko i na nim układać gołąbki (nie przypali się kapusta), wlać wodę, po zasyczeniu pary gotować z 35 minut, po spuszczeniu ciśnienia dobrze gołąbki wystudzić (nie rozwalą się, gotuję wieczorem i do rana zostawiam), gołąbki wyjąć na talerz.

Wywar przelać do garnuszka, dodać przecier pomidorowy, Kucharka i zagotować, śmietanę wymieszać z mąka, wodą i wlać do sosu mieszając do zgęstnienia, do smaku doprawić pieprzem, solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 04.03.2019 11:37
Smakowite i kuszące gołąbki.;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak