Szybkowar: Gołąbki drobiowe z przyprawą do mięsa duszonego

Szybkowar: Gołąbki drobiowe z przyprawą do mięsa duszonego

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
3 - 4

pyszne, delikatne, aromatyczne gołąbki drobiowo-ryżowe z szybkowara, są doskonałe na obiad, na kolację............SMACZNEGO!!!
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    1 główka
  • mięso mielone drobiowe

    75 dag
  • ryż

    4 sztuki
  • cebula

    2 sztuki
  • przyprawa do potraw

    1 opakowanie
  • przyprawa do potraw Kucharek

    1 łyżka
  • jajka

    2 sztuki
  • przecier pomidorowy

    20 dag
  • śmietana 12%

    20 dag
  • woda

    1 szklanka
  • woda

    5 szklanek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mielone mięso drobiowe wymieszać dobrze z ugotowanym ryżem, jajkiem, Kucharkiem, cebulą podsmażoną i przyprawą do mięsa mielonego.

W kapuście (kapusta powinna być w dotyku luźna, nie mocno zbita) wyciąć ostrym nożem głąb, włożyć do wrzątki i ściągać sparzone liście, z wystudzonych liści wycinać gruby nerw, nakładać porcje mięsa i zawijać gołąbki.

W garnku szybkowara położyć rozkładane sitko i na nim układać gołąbki (nie przypali się kapusta), wlać wodę, po zasyczeniu pary gotować z 35 minut, po spuszczeniu ciśnienia dobrze gołąbki wystudzić (nie rozwalą się, gotuję wieczorem i do rana zostawiam), gołąbki wyjąć na talerz.

Wywar przelać do garnuszka, dodać przecier pomidorowy, Kucharka i zagotować, śmietanę wymieszać z mąka, wodą i wlać do sosu mieszając do zgęstnienia, do smaku doprawić pieprzem, solą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bożena Matuszczyk

04.03.2019 11:37
Smakowite i kuszące gołąbki.;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat