Szybkie tiramisu z migdałami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mascarpone

    250g
  • jajko

  • cukier puder

    60g
  • kakao

    do posypania
  • amaretto

    3 łżyżki
  • kawa

    filizanka
  • śmietana kremowa 30%

    120ml
  • migdały

    50g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajko ubic z cukrem pudrem na kogel-mogel. Dodac mascarpone i wymieszac. Ubic na sztywno śmietane i dodać do masy. Wymieszac. Zaparzyc kawe, dodać amaretto. Lekko ostudzić. Migdały przyprażyc na suchej patelni W pucharkach lub szklankach układac warstami: biszkopt zamoczony w kawie, na to warstwa masy serowej, posypac migdałami, znowu biszkopt w kawie, warstwa sera i migdały. Posypac kakao.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kate131 18.12.2011 10:10
pysznosci
eli_555 27.10.2011 23:15
pychotka
IlonaAlbertos 11.03.2011 16:56
Uwielbiam takie desery, są szybkie w przygotowaniu, ale smakują bajecznie.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat