Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybkie grzybowe risotto

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 1 łyżka
oliwa 1 łyżka
ryż 1 szklanka
pieczarki 30 dkg
bulion warzywny 2 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku
parmezan starty 4 łyżki
pietruszka zielona
wino białe wytrawne 1/2 szklanki
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Szybkie grzybowe risotto

Cebulę obrać, drobno pokroić.
Na patelni rozgrzać masło z oliwą, dodać cebulę smażyć 2 minutki.
Dodać ryż i grzyby, smażyć aż zrobią się szkliste.
Dolać bulion, wino, doprawić solą i pieprzem, gotować około 20 minut mieszając.
Posypać natką pietruszki i tartym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 07.03.2014 12:45
Nie dość, że szybkie to jeszcze bardzo smaczne;))
Klausia 03.02.2014 20:37
z grzybami na pewno smaczne :)
Malinka 30.01.2014 22:33
Mi na pewno będzie smakować :)
caralajna 29.01.2014 18:39
smakowałoby mi
romanrafal
romanrafal 19.01.2014 08:57
pyszne jedzonko
Katarzyna59 15.01.2014 09:57
pyszzności
Adam/ZUB3R 12.01.2014 11:35
wygląda smacznie
Alex_M 11.01.2014 17:03
przepyszne :)
ONY_za_kare 10.01.2014 10:50
pyszne danie!
fotoviderek 10.01.2014 10:22
Takie dania to ja lubię :)
Dorian 08.01.2014 18:10
pyszny obiad
mysza75 08.01.2014 15:18
oj zjadłabym pyszności
Joannasz3190 08.01.2014 13:21
Super danie :)
Konczi 08.01.2014 13:00
wygląda smacznie
pajbek 08.01.2014 12:46
Pyszności :-)
Kuchenka 08.01.2014 12:36
nawet apetyczne :)
dianix 08.01.2014 12:31
szybkie i dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak