Przepis i sposób przygotowania na: Szybkie gołąbki z patelni (bez zawijania)
Błyskawiczne gołąbki bez zawijania zrobisz z młodej kapusty, którą dodajesz do farszu z mięsa i kaszy. Z masy formuje się kotlety i smaży na złoty kolor. Smak gołąbków jest zachowany, a jest z nimi znacznie mniej roboty. Błyskawiczne gołąbki bez zawijania to wersja dla zapracowanych.
Kroki postępowania
Kapustę pokroić drobno lub poszatkować. Krótko obgotować w lekko osolonej wodzie.

W misce wymieszać mięso mielone, ugotowaną kaszę pęczak, kapustę, jajko, przyprawy, koncentrat i bułkę tartą na jednolitą masę. W razie potrzeby dodać więcej bułki, żeby masa się nie rozpadała.

Panierować w bułce tartej i smażyć na złoty kolor z obu stron.

SMACZNEGO!!!
