Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szybkie ciasto z rabarbarem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 6 sztuk
cukier kryształ 1.5 szklanka
olej 6 łyżka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
mąka 1,5 szklanka
rabarbar 5 sztuka
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: szybkie ciasto z rabarbarem

Z jaj oddzielamy, białka od żółtek, z białek ubijamy pianę, do ubitej piany dodajemy żółtka, mąkę, cukier olej miksujemy. Rabarbar myjemy, obieramy ze skórki, kroimy. Zmiksowaną mase przelewamy do blachy, wyłożonej papierem do pieczenia, Pokrojony rabarbar obtaczamy dokładnie w mące, następnie wykładamy go na wierzch wylanej masy. Pieczemy ok 45 minut w tem 180 stopni, dekorujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 23.05.2014 10:44
Fajne ciacho :-)
Ania321 19.05.2014 10:23
szybkie i pyszne :)
pestka 19.05.2014 09:44
bardzo lubię ciasta owocowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak