Szybkie ciasto z brzoskwiniami

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    3 szklanki
  • cukier

    1 szklanka
  • mleko

    1 szklanka
  • jaja

    3 sztuki
  • olej

    1 szklanka
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • cukier wanilinowy

    1 opakowanie
  • brzoskwinie

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Jajka ucieramy z cukrem, po chwili dodajemy olej, mleko oraz wymieszaną z proszkiem mąkę.

2. Całość ucieramy na gładką masę.

3. Formę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia.

3. Ciasto przelewamy do blachy. Owoce pokrojone na mniejsze kawałki (u mnie były to ćwiartki), układamy na cieście (pozostawiając niewielkie przerwy między kawałkami), lekko je dociskając.

4. Pieczemy 50 minut w temperaturze 180 stopni.

*swoje brzoskwinie obrałam ze skórki, ale nie musimy tego robić. Aby skórka łatwo schodziła wystarczy naciąć brzoskwinie wzdłuż pestki (tak jakbyśmy chcieli je rozdzielać), następnie zalać wrzątkiem i poczekać 5 minut. Po tym czasie owoce ostudzić pod zimną wodą, teraz skórka powinna zejść bez większych problemów.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Mniam 10.08.2013 20:29
Zapachniało mi brzoskwiniami:)
Ola1984 10.08.2013 17:10
Bardzo lubię ciasta na oleju, są wilgotne, puszyste i ekspresowe w przygotowaniu.
KasiaK90 10.08.2013 16:21
wygląda bardzo smacznie
Monia 10.08.2013 16:07
Zawsze smaczna propozycja :)
iwi 10.08.2013 15:59
Pół ciasta dla mnie;)
Kasia35 10.08.2013 15:45
szybkie i smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat