Szybkie ciasteczka andrutowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wafel

    1 paczka
  • płatki migdałowe

    10 dkg
  • marmolada

    20 (różana)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Płatki migdałowe rozgniatamy na drobne kawałeczki. Marmoladę dajemy do miseczki dodajemy rozgniecione migdały i dokładnie mieszamy. Przygotowaną marmoladą smarujemy wafelka na niego nakładamy drugi wafelek i tak na przemian aż do wyczerpania. Na koniec przygotowanego andruta przyciskamy deseczką na ok. 3 godziny. Na koniec wafelka kroimy na małe kawałki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna59 07.02.2014 11:17
pyszne ciasteczka
Ania67 14.09.2013 21:36
Sa naprawdę wyśmienite
Iwusia 27.02.2013 22:48
bardzo lubię takie ciasteczka
ben-ka 26.10.2012 10:52
wafelki są dobre.
RenataZ-et 17.09.2012 16:29
Mam na takie wielką ochotę:)
barbara11561 14.08.2012 12:14
świetne
qrasnqleq 13.08.2012 19:44
fajne bo szybkie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat