Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybkie bezy

5.0
(162)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 3 sztuki
cukier 150 gramów

Przepis i sposób przygotowania na: Szybkie bezy

Kroki postępowania

1

Do miski wbijamy 3 białka i miksujemy na wysokich obrotach, aż do momentu ubicia. Następnie dosypujemy powoli cukier i mieszamy do rozdrobnienia cukru.

Krok 1 - Szybkie bezy foto
2

Przygotowaną masę wkładamy do szprycy do robienia ozdób do ciast i wyciskamy, aby nadać ładny kształt. Wszystko nakładamy na blachę pokrytą papierem do pieczenia. Następnie wkładamy je do rozgrzanego piekarnika do 150° C i pieczemy 5 minut. Po tym czasie  zmniejszamy temperaturę do 110°C i pieczemy jeszcze 40 minut.

Krok 2 - Szybkie bezy foto
3

Tak, wyglądają przygotowane bezy idealne do podania gościom.
Życzę smacznego!

Krok 3 - Szybkie bezy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bea 4 tygodnie temu
Opis w miare skrocony.jednak nie wiem czy dodawac skrobie ziemniaczana czy kukurydziana i cytryne?.nic o suszeniu.rozumiem bialka cukier ubijac i piec!!!!!
Doradca Smaku 4 tygodnie temu
W przepisie nie została użyta skrobia ziemniaczana. Bezy są do zjedzenia zaraz po ostygnięciu :)
gusia1000 04.06.2013 20:43
Pychota, warto takie robić.
Ewa104 21.04.2013 13:49
Na prawdę zgrabne i kształtne te beziki.
dwa pokoje z kuchnią 21.04.2013 12:23
śliczne! moje jakos mi nie wychodzą
Marcin9 21.04.2013 11:06
szybkie, proste i smaczne :)
Piter 31 21.04.2013 08:27
Świetnie wyglądają.
iziona 21.04.2013 07:43
Śliczne mi zawsze wychodzą placuszki bezowe :)
Aannkaa82 20.04.2013 21:55
Uwielbiam bezy :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak