Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybki orzechowiec Beaty

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

CIASTO

margaryna 13 dag
cukier 10 dag
jajko 3 szt
mąka pszenna 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
orzechy laskowe mielone 15 dag

DO DEKORACJI

polewa czekoladowa
perełki cukrowe
kolorowe pastylki czekoladowe

Przepis i sposób przygotowania na: Szybki orzechowiec Beaty

Masło utrzeć na kremową masę z jajkami i cukrem.
Mąkę i proszek do pieczenia przesiać do masy maślanej, ucierać jeszcze przez chwilę. Po łyżce dodawać zmielone orzechy, dokładnie wymieszać.
Przygotowane ciasto wlać do natłuszczonej i wysypanej mąką tortownicy, wyrównać nozem. Piec 40-50 minut w temp 170-190stC. Gorące ciasto wyjąć na deskę kuchenną, ostudzić.
Ziemne ciasto posmarować rozpuszczoną polewą, udekorować perełkami i kolorowymi pastylkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak