Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybki krem do karpatki

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 0,5 litra
mąka ziemniaczana 2 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki
cukier drobny 1 szklanka
margaryna 250 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Szybki krem do karpatki

Z pół litra mleka odlewamy pół szklanki. Do tej szklanki wsypujemy mąki i mieszamy. Reszte mleka wlewamy do garnka, wsypujemy cukier i zagotowywujemy. Do gotującego mleka wlewamy rozrobioną mąkę. Chwile gotujemy, mieszamy i ściągamy z ognia. Margaryne ucieramy. Dodajemy po łyżce zimnego budyniu. Gotowym kremem przekładamy ciasto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 01.09.2013 00:01
krem do wykorzystania do wielu ciast i ciasteczek
mela25 29.06.2013 11:08
fajny przepis
fotoviderek 09.05.2013 10:00
Świetny pomysł :)
Laila2786 16.03.2013 13:22
dobry przepis
Ania28 11.02.2013 19:04
tradycyjny, szybki i pyszny
Rafał10 11.02.2013 18:03
krem do karpatki mogłabym jeść sam bez ciasta :P
Pyszota 11.02.2013 13:18
super
gusia1000 11.02.2013 13:07
Skorzystam z przepisu.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak