szybki kapuśniak

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • włoszczyzna

  • boczek wędzony

    15 dkg
  • sól

  • Majeranek suszony Prymat

  • cebula

  • Zasmażka:

  • kapusta kwaszona

    0,5 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Boczek kroimy w grubą kostkę i wytapiamy na patelni. Wyjmujemy skwarki, wrzucamy kapustę, dodajemy majeranek.
Warzywa obieramy, kroimy w kostkę, zalewamy wodą ok 1,5l, dorzucamy listek laurowy i ziele angielskie. Gotujemy do miękkości, dorzucamy skwarki, łączymy z kapustą. Doprawiamy solą i pieprzem i gotujemy jeszcze przez chwilę razem, ewentualnie dodajemy zasmażkę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat