Szybki jabłecznik

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    4 szkl
  • żółtka

    5 szt
  • cukier puder

    1 szkl
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • margaryna

    25 dkg
  • śmietana

    1 łyżka
  • jabłka prażone

    2 słoiki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę przesiewamy, dodajemy margarynę i siekamy. Następnie dodajemy pozostałe składniki i szybko zagniatamy ciasto. Dzielimy na dwie części i dajemy na dwie godziny do lodówki. Jedno ciasto wałkujemy i rozkładamy na wysmarowaną blaszkę, nakłuwamy widelcem. Na ciasto dajemy jabłka ze słoika i przykrywamy drugim ciastem. Nakłuwamy widelcem. Przygotowane ciasto dajemy do nagrzanego piekarnika o temp. 180 stopni i pieczemy ok. 45 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
paniusiaewa 06.01.2017 18:16
Prosty i wspaniały przepis.
Motorek 09.05.2015 06:41
lubię jabłecznik
Krzysztof15 02.05.2015 07:36
uwielbiam taki
2milutka 01.05.2015 21:56
pyszny placek
Aleksandra/Olcia 01.05.2015 18:34
super smacznie
Gracer 01.05.2015 17:53
ciasto pierwsza klasa
Jadwiga/Jaga85 01.05.2015 17:52
uwielbiam szarlotki!
Skotka 01.05.2015 17:51
Lubię takie ciasta:)
malgosia2661 01.05.2015 17:41
Musi być smaczny :)
iskierka.ag 01.05.2015 17:36
Taki przepis zawsze się przyda :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat