Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybki batonik

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

krakersy 1-2 op
cukier trzcinowy 250 g
margaryna 100 g
czekolada gorzka 200 g
bakalie

Przepis i sposób przygotowania na: Szybki batonik

Kroki postępowania

1
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć krakersy.
Krok 1 - Szybki batonik  foto
2
Cukier roztopić na patelni. Dodać margarynę i zagotować.
Krok 2 - Szybki batonik  foto
3
Karmel wylać na krakersy , równomiernie na całą powierzchnie. Piec 5 minut w temp 180 stopni.
Krok 3 - Szybki batonik  foto
4
Na podpieczone krakersy posypać czekoladę , przykryć folią a gdy się roztopi rozsmarować na całej powierzchni.
Krok 4 - Szybki batonik  foto
5
Na czekoladzie rozsypać bakalie . Batonik wystawić do lodówki lub zamrażarki. Gotowy połamać na kawałki.
Krok 5 - Szybki batonik  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 23.03.2017 18:04
smakowitości
AZgotuj 23.03.2017 16:57
smaczny pomysł:)
Janina 23.03.2017 16:34
Fajny pomysł;))
aga3103 23.03.2017 13:19
Podoba mi się ten pomysł! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak