Ciasteczka i muffiny: Ciasteczka z ciemną czekoladą .*.

Ciasteczka i muffiny: Ciasteczka z ciemną czekoladą .*.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

g

kostka

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier trzcinowy

    100 g
  • masło

    150 g
  • mąka pszenna

    250 g
  • czekolada gorzka

  • jajko

    1 szt.
  • laska wanilii

    1 szt.
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • przyprawa do piernika

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Masło ucieramy z cukrem trzcinowym do powstania puszystej masy. Dodajemy jajko i ucieramy. Następnie dodajemy mąkę przesianą z przyprawą do piernika i proszkiem do pieczenia oraz ziarna z laski wanilii i jeszcze chwilę ucieramy. Na końcu do ciasta dodajemy drobno połamaną czekoladę i delikatnie mieszamy.

Powstałe ciasto dzielimy na niewielkie kulki. Kulki ciasta układamy na wyłożonej pergaminem blasze, lekko spłaszczamy i pieczemy 10-12 minut w temperaturze 180°C.
Doradca Smaku
zamiast cukru trzcinowego można użyć brązowego.

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

jejkuchnia

26.03.2018 19:42
Bardzo lubię ciastka z czekoladą!

Bożena Matuszczyk

28.11.2017 23:16
Bardzo fajne ciasteczka.Kuszą smakiem jak i wyglądem;);)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat