Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szybki adwokat

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko skondensowane niesłodzon 200 ml
cukier waniliowy 1 opakowanie
cukier puder 10 dag
żółtko jajek 4
spirytus 125 ml

Przepis i sposób przygotowania na: szybki adwokat

1. Wlewamy do shakera mleko i ubijamy do podwojenia objętości.
2. Dodajemy żółtka - mieszamy.
3. Dosypujemy cukier waniliowy i cukier puder i mieszamy.
4. Wlewamy spirytus i znów mieszamy.
5. Po ok. 20 minutach adwokat nabiera gęstości i robi się kremowy. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 19.10.2013 21:52
warte wypróbowania
adelajda 23.08.2013 09:55
lubię !! robiłam z wódką !
hahanka 13.10.2012 12:45
do ciast nie próbowałam, jak dodasz wódkę to będzie słabszy, ale myślę, że równie smaczny:)
pacpaw 13.10.2012 00:11
takiego adwokata możemy użyć do ciast? spirytus możemy zastąpić wódką?
sara1 12.10.2012 21:48
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak