Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybka zupa marchewkowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 1/2 kg
seler 1/2 sztuki
udziec z indyka 100 g
bulion 1 litr
drobny makaron 100 g
natka pietruszki 1 pęczek
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Szybka zupa marchewkowa

Kroki postępowania

1
Marchewkę i selera obieramy, myjemy i kroimy w kosteczkę. Wrzucamy do garnka, zalewamy bulionem, dokładamy też mięso z indyka i zaczynamy gotować.
Krok 1 - Szybka zupa marchewkowa foto
2
Jakieś 10 minut po zagotowaniu wyjmujemy mięso, kroimy w kostkę i wrzucamy z powrotem do zupy. Dokładamy makaron i gotujemy jeszcze ok 10 minut (aż makaron będzie miękki, ale nie rozgotowany).
Krok 2 - Szybka zupa marchewkowa foto
3
Na koniec dodajemy umytą, osuszoną i posiekaną natkę pietruszki i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 3 - Szybka zupa marchewkowa foto
4
Zupa powinna być zjedzona od razu, tego samego dnia. Jeżeli ma postać dłużej, to makaron należy ugotować oddzielnie i nie trzymać go w zupie, bo za bardzo rozmięknie.
Krok 4 - Szybka zupa marchewkowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 26.02.2013 09:00
a ten bulion to z czego ?
marinia 05.10.2012 15:33
lubię wszystkie zupy, chętnie bym zjadła :)
Cukiereczek13 29.09.2012 00:29
wspaniale wygląda :)
msmariusz 28.09.2012 23:57
szybko , tak lubie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak