Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybka włoska pomidorowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidory z puszki 400 gram
czosnek 4 ząbki
cebula 1
bazylia świeża garść
oliwa 2 łyżki
bulion warzywny 0,5 litra
śmietana 30% 100 ml
parmezan starty garść

Przepis i sposób przygotowania na: Szybka włoska pomidorowa

Kroki postępowania

1
Mimo, że zupa jest bardzo prosta, to jest pyszna. O niebo lepsza od naszej polskiej pomidorowej robionej z koncentratu. Czosnek i cebulkę obieramy, siekamy i podsmażamy chwilę na oliwie.
Krok 1 - Szybka włoska pomidorowa foto
2
Dodajemy pomidory w puszce i bazylię. Ja dodałam mrożoną, bo tylko taką miałam. Najlepsza jest jednak bazylia świeża. Przez chwilę podsmażamy. Po kilku minutach zalewamy całość bulionem warzywnym .
Krok 2 - Szybka włoska pomidorowa foto
3
Gotujemy całość 15 minut, a następnie miksujemy na gładką masę i dolewamy śmietanę. Gotujemy jeszcze przez minutkę. Śmietana 30% jest gwarancją, że zupa będzie idealnie gładka i bez grudek.
Krok 3 - Szybka włoska pomidorowa foto
4
Zupę podajemy z makaronem lub bagietką. Smaku zupie dodaje posypanie jej parmezanem. Smacznego!
Krok 4 - Szybka włoska pomidorowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 11.11.2013 09:49
przepyszna !!!!!
dodi 11.02.2013 15:22
pycha
gosia56 11.02.2013 15:00
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak