Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szybka pizza

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 3 szkl
drożdże świeże 50 g
woda letnia 250 ml
olej 1 łyżka
sól szczypta
cukier szczypta
kiełbasa 300 g
papryka konserwowa 1 szt
ogórek konserwowy Smak 3 szt
pomidory suszone Smak 8 szt
ser żółty 300 g
oregano
Bazylia suszona Prymat
ketchup łagodny
kukurydza w puszce

Przepis i sposób przygotowania na: szybka pizza

Do miski wsypujemy mąkę z solą, wlewamy olej. W szklance letniej wody rozpuszczamy drożdże i cukier. Wlewamy do mąki, wyrabiamy ciasto. Odstawiamy w ciepłe miejsce, aż podwoi objętość.
Wyrośnięte ciasto ponownie wyrabiamy i wykładamy na blachę posmarowaną olejem.
Kiełbasę, paprykę, ogórki i pomidory kroimy w kostkę, ser ścieramy na tarce, kukurydze odsączamy. Rozgrzewamy piekarnik do 180 °C. Ciasto smarujemy keczupem i wykładamy farsz. Posypujemy serem i ziołami, dodajemy keczup. Wkładamy do piekarnika, pieczemy 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MonikaW 03.01.2017 20:10
Pyszna pizza

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak