Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

sztuka mięsa z rosołu

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

krzyżowa
1550 g
cebula
100 g
marchew
150 g
pietruszka
100 g
seler
100 g
pory
60 g
kapusta włoska
100 g
sól
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: sztuka mięsa z rosołu

Umyte mięso włożyć do wrzącej wody i szybko zagotować.Od chwili zagotowania gotować na wolnym ogniu pod przykryciem.Gdy mięso jest na pół miękkie włożyć umytą włoszczyznę.Na 0.5godziny przed ugotowaniem włożyć kapustę i cebulę przekrojoną,lekko zrumienioną oraz przyprawy.Miękkie mięso wyjąć,przestudzić i krajać porcje zgodnie z normatywem,przełożyć do garnka,zalać gorącym rosołem.Gorące porcje wydawać z dodatkami jarzyn i sosu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak