Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szprotka w chlebowym pulpecie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

chleb czerstwy 600 g (żytni)
bulion warzywny 250 ml
olej
cebula 1 szt
ząbek czosnku 1 szt
szprotki 1 puszka (olej)
szprotki 1 puszka (pomidory)
jajko 2 szt
pomidory suszone Smak 3 szt
oliwa 5-6 szt
Tymianek suszony Prymat
Bazylia suszona Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Szprotka w chlebowym pulpecie

Pokroiłem czerstwy chleb, który następnie zalałem bulionem, odstawiłem.
Czosnek i cebulę drobno pokroiłem, zeszkliłem na niewielkiej ilości oliwy.
Dodałem suszony tymianek i bazylię. Tak przygotowaną cebulę dodałem do chleba.
Następnie dodałem odsączone z oleju szprotki i szprotki w pomidorach, wbiłem jajka.
Dokładnie wyrobiłem masę, doprawiłem solą i pieprzem. Uformowałem okrągłe pulpety, które panierowałem grubo w bułce tartej. Smażyłem na złoto na małej ilości oleju ( pulpety są tłuste same w sobie).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cookingangelika 07.02.2017 11:16
moje smaki
Edita 07.02.2017 09:49
fajny przepis
Dariusz8 04.02.2017 11:11
pomysłowe danie
Ola1984 04.02.2017 09:38
Świetny pomysł :)
bertpvd 04.02.2017 00:54
Super przepis
Ania321 04.02.2017 00:35
ciekawy przepis :)
norweska20 04.02.2017 00:03
smakowity pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak