Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szpinakowe spaghetti

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szpinak świeży lub mrożony
czosnek 3 ząbki
serek ziołowy 1
śmietana 12% 1 szklanka
makaron spaghetti 1 opakowanie
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: szpinakowe spaghetti

Czosnek drobno kroimy i podsmażamy na oliwie. Dodajemy do niego szpinak i smażymy,aż woda odparuje. Następnie dodajemy serek. Kiedy serek się rozpuści dodajemy śmietanę i przyprawiamy do smaku. Szpinak powinien mieć wyrazisty smak dlatego nie żałujemy ani soli ani pieprzy. Jeżeli jest potrzeba dodajemy więcej serka oraz śmietany. Szpinak powinien mieć kremową konsystencję. Podajemy na ugotowany makaron. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak