Szpinakowe kopytka z serem feta

Szpinakowe kopytka z serem feta

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • ziemniaki ugotowane

    800 gram
  • szpinak mrożony

    70 gram
  • ser feta

    100 gram
  • jajko

    2 sztuki
  • mąka pszenna

    4 łyżki czubate
  • mąka ziemniaczana

    1 łyżka

Dodatkowo

  • boczek

    100 gram
  • czosnek

    2 ząbki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Szpinakowe kopytka z serem feta foto
Zimne ziemniaki przecisnąć przez praskę. Szpinak rozmrozić, wycisnąć nadmiar płynu i drobno pokroić, dodać do ziemniaków. Dodać szczyptę soli, obie mąki, ser i jajka. Zagnieść ciasto.
Krok 2 - Szpinakowe kopytka z serem feta foto
Ciasto podzielić na kilka części. Z każdej formować wałek, kroić ukośnie tak jak zwykłe kopytka.
Krok 3 - Szpinakowe kopytka z serem feta foto
Każdy odkrojony kawałek toczyć po stolnicy dłonią, formując okrągłe paluszki. Gotować 3 - 4 minuty. Boczek przekręcić przez maszynkę, usmażyć z czosnkiem i polać kluseczki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (22)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
berys18 24.11.2016 09:49
kopytka pycha
Ada-Gaba 24.09.2016 22:26
Smaczne kopytka
Patrycja33 05.09.2016 09:46
nie jestem milosnikiem kopytek ale te wygladaja smacznie I przepis jest bardzo ciekawy I chetnie sprobuje :-)
kasia.s 04.09.2016 19:05
Oj zjadłabym je :)
smerfetka79 04.09.2016 13:49
ciekawy przepis
Renata9 04.09.2016 13:29
Bardzo dobre kopytka.
Habibi 04.09.2016 12:51
kocham kopytka i każde inne kluchy :)
Renataj 04.09.2016 11:49
Apetyczny pomysł - w sam raz dla mnie:)
ben-ka 04.09.2016 11:38
To coś dla mnie :)
Krystyna32 04.09.2016 11:33
bardzo apetyczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat