Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinakowe knedle

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułka czerstwa 25 dag
mąka 8 dag
szpinak mrożony 10 dag
czosnek 2 ząbki
jajko 2 szt
ser żółty 15 dag/starty
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinakowe knedle

Wykonanie:
Bułki namoczyć w wodzie, następnie bardzo dokładnie odsączyć. Dodać mąkę, starty żółty ser, szpinak, zmiażdżony czosnek, jajka i przyprawy do smaku. Dokładnie wyrobić masę, mokrymi rękami formować knedle i wrzucać na osolony wrzątek, gotować około 15 minut. Knedle wyjmować łyżką cedzakową , układać na talerzach, podawać jako danie samodzielne polane tłuszczem lub z dowolnym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 29.09.2016 14:44
pyszne :) uwielbiam!
jagoda5913 29.09.2016 10:57
nie jadłam takich ,czas wypróbować
AZgotuj 29.09.2016 09:47
mam do nich słabość:)
Habibi 29.09.2016 08:29
Kuchnia tyrolska "lubi" takie knedle bułczane i często występuje w nich zielenina :) Włosi i Austriacy robią je nawet z pokrzywami, są pyszne z klarowanym masełkiem :))
bertpvd 28.09.2016 23:18
takich nie jadłem :)
gusia1000 28.09.2016 22:36
Dobre jedzenie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak