Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szpinakowa zupka

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szpinak mrożony 500 g
mleko 5 szklanek
cebula 1/2
mąka 2 łyżki
woda 3/4 szklanki
pieprz
Gałka muszkatołowa mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: szpinakowa zupka

Szpinak zalewamy wodą i gotujemy około 5 minut na małym ogniu. Następnie cebulkę kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy do zarumienienia się. Do cebulkie dodajemy stopniowo mąkę, robiąc zasmażkę i stopniowo zalewamy mlekiem. Dopraowadzamy do wrzenia. Dodajemy szpinak, pieprz, i gałkę i mieszamy. Gotujemy jeszcze około 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 19.04.2012 15:58
ciekawe
IlonaAlbertos 09.02.2012 14:41
Pomysł interesujący :) A szpinak uwielbiam.
ronald88 10.01.2012 15:37
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak