Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinakowa dla maluszka 6+

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udko z królika 1 szt
szpinak mrożony 2 łyżki
marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
oliwa 1 łyżka

Porada

Udko z królika można zastąpić udkiem z kurczaka.

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinakowa dla maluszka 6+

1. Udko z królika umyć, wrzucić do zimnej wody, zagotować. Odlać wodę, mięso przepłukać pod bieżącą wodą, zalać ponownie zimną wodą, dodać obraną i pokrojoną na ćwiartki marchew i pietruszkę korzeń. Gotować do miękkości mięsa i warzyw.
2. Szpinak rozmrozić w garnuszku na ciepłym palniku.
3. Mięso z udka obrać, marchew i pietruszkę pokroić w plasterki, połączyć ze sobą, dodać rozmrożony szpinaki oraz dwie chochelki rosołku, zblendować. Dodać oliwę z oliwek i ponownie zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jadwiga/Jaga85 26.12.2016 13:52
zdrowo, a to najważniejsze
jagoda5913 25.12.2016 13:47
fajna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak