Szpinak z wody

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szpinak

    1 kg
  • masło

    10 dag
  • czosnek

    3 ząbki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Liście szpinaku umyć, wrzucić do wrzącej wody, ugotować, odcedzić. W rondlu roztopić masło, włożyć szpinak oraz roztarty z solą czosnek, wymieszać, podgrzać i odstawić. przyprawić solą pieprzem i sokiem z cytryny. Podawać do mięs do obiadu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
czekoladka_m 17.01.2014 11:00
fajnie podane:)
Bernadeta1 19.12.2013 00:12
pyszny i uśmiechnięty szpinak
pacpaw 28.03.2011 20:54
ja dodaję jeszcze szczyptę cukru

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat