Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinak z tuńczykiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szpinak mrożony 350-400 g
tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka
czosnek 3 ząbki
śmietanka
jajko 1
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinak z tuńczykiem

Kroki postępowania

1
Tuńczyka w oleju lekko odcedzić, rozgnieść widelcem lub posiekać - przełożyć na patelnię.
Szpinak rozmrozić i odcedzić - dodać do tuńczyka.
Dusić, często mieszając, aż masa odparuje i zgęstnieje.
Krok 1 - Szpinak z tuńczykiem foto
2
Doprawić w międzyczasie utartym na grubej tarce czosnkiem, suszoną cebulą, solą i pieprzem.
W trakcie duszenia podlać słodką śmietanką.
Na końcu wbić jajko, szybko i dokładnie wymieszać, ogrzewać jeszcze kilka minut na małym płomieniu.
Krok 2 - Szpinak z tuńczykiem foto
3
Podawać jako samodzielne danie np. na kolację, z dodatkiem świeżego masła lub jako dodatek do makaronu.
Krok 3 - Szpinak z tuńczykiem foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 07.04.2013 13:08
bardzo lubię zarówno tuńczyka, jak i szpinak - a ze względu na swoją bardzo ograniczoną ostatnio dietę - muszę kombinować, żeby jedzonko się nie znudziło ;)
Poison1988 04.04.2013 00:02
świetne i zdrowe połączenie :) no i kompozycja smakowa - super :)
Magda24 03.04.2013 21:53
zdrowe połączenie
Janina 03.04.2013 12:58
Bardzo smaczne i zdrowe
msmors 03.04.2013 12:56
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak