Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinak z pomarńczą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

składniki na sałatkę

szpinak świeży 10 dag
pomarańcza 1
pomidor 1
szczypiorek usiekany do smaku
orzechy włoskie 10 dag

dresing

oliwa oliwek 2 łyżki
sok z cytryny 1 łyżeczka
sok z pomarańczy 1 łyżka
Bazylia suszona Prymat do smaku
Majeranek suszony Prymat do smaku
Sól morska ziołowa Prymat w młynku do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku

Porada

najlepiej smakuje na świeżo. można używac pomidorów koktajlowych

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinak z pomarńczą

szpinak umyc, osuszyc i porwany ułożyć na talerzu.
Na szpinak wykładamy pokrojona w kostke i obraną pomarańczę, pokrojony w kostkę pomidor, szczypiorek posiekany i posiekane orzechy włoskie. Robimy dresing : do oliwy dodajemy sok z cytryny, sok z pomarańczy przyprawy, mieszamy, polewamy nim sałatkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak