Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinak z mozzarellą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

liście szpinaku 300 g
masło 2 łyżki
mozzarella w kulce 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinak z mozzarellą

Listki szpinaku dokładnie przebieramy, usuwamy grubsze gałązki i płuczemy, osuszamy. Na patelni rozgrzewamy dwie łyżki masła i na gorący wrzucamy listki szpinaku. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy cały czas, aż szpinak będzie gotowy.

Kulkę mozzarelli kroimy w kostkę i dokładamy na patelnię. Chwilę mieszamy i przykrywamy, aż ser się rozpuści. Podajemy gorące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 23.06.2015 08:39
Uwielbiam szpinak :)))
gosia56 26.05.2015 08:01
Jeszcze szpinaku tak nie robiłam muszę niedługo zrobić;)
agataw1990 12.05.2015 17:52
Szpinak- mój ulubiony:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak