Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinak z fasolą Jaś

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak mrożony 40 dag
jajko 2 szt
czosnek 2 ząbki
Przyprawa garam masala orientalna Prymat
sól
fasola 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinak z fasolą Jaś

Zamrożony brykiet szpinakowy wstawiłam na mały ogień. Gdy się zagotował przyprawiłam go wstępnie solą i przyprawą garam masala. Jajka rozbełtałam w miseczce, a następnie wlałam je do szpinaku. Gdy się ścięły dosypałam ugotowaną wcześniej fasolę. Wrzuciłam drobno posiekany czosnek. Jeszcze chwilę gotowałam całość. Podawałam z ryżem barwionym kurkumą i kwaśną sałatką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krystyna330 20.01.2014 10:49
bardzo fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak