Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Szpinak we francuskim cieście

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

szpinak mrożony
1/2 kg
ser feta
30 dag
swer biały
30 dag
jaja
3 sztuki
ciasto francuskie
1/2 kg
czosnek
4 ząbki
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinak we francuskim cieście

Ciasto rozwałkowujemy, układamy na blaszce, formując falisty brzeg. Szpinak dusimy, odparowujemy wodę, dodajemy oba sery, zmiażdżony czosnek, doprawiamy do smaku. Mieszamy. Na cieście rozkładamy farsz. Zapiekamy około 40 minut w 200 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 06.12.2011 09:19
smaczne !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak