SZPINAK W SOSIE ŚMIETANOWYM

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron

    50 DAG
  • cebula

    2 SZTUKI
  • wędzona makrela

    20 DAG
  • mrożony szpinak

    45 DAG
  • śmietana

    200 ML
  • SEREK TOPUIONY

    10 DAG
  • przyprawa uniwersalna Kucharek

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

MAKARON GOTUJEMY AL DENTE. PRZELEWAMY ZIMNĄ WODĄ I STUDZIMY. CEBULĘ OBIERAMY I KROIMY W TALARKI, A SZYNKĘ W KAWAŁKI. ZRUMIENIAMY NA ROZGRZANYM NA PATELNI OLEJU. SEREK TOPIONY KROIMY W KILKA KAWAŁKÓW. SZPINAK PODGRZEWAMY NA MAŁYM OGNIU. DODAJEMY MAKARON I SZYNKĘ Z CEBULĄ. MIESZAMY I ZAGOTOWUJEMY. WLEWAMY ŚMIETANĘ, DODAJEMY SEREK I MIESZAMY. PODGRZEWAMY NA MAŁYM OGNIU, AŻ SEREK SIĘ ROZPUŚCI. DOPRAWIAMY DO SMAKU VEGETĄ.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat