SZPINAK W SOSIE ŚMIETANOWYM

SZPINAK W SOSIE ŚMIETANOWYM

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron

    50 DAG
  • cebula

    2 SZTUKI
  • wędzona makrela

    20 DAG
  • mrożony szpinak

    45 DAG
  • śmietana

    200 ML
  • SEREK TOPUIONY

    10 DAG
  • przyprawa uniwersalna Kucharek

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania SZPINAK W SOSIE ŚMIETANOWYM

MAKARON GOTUJEMY AL DENTE. PRZELEWAMY ZIMNĄ WODĄ I STUDZIMY. CEBULĘ OBIERAMY I KROIMY W TALARKI, A SZYNKĘ W KAWAŁKI. ZRUMIENIAMY NA ROZGRZANYM NA PATELNI OLEJU. SEREK TOPIONY KROIMY W KILKA KAWAŁKÓW. SZPINAK PODGRZEWAMY NA MAŁYM OGNIU. DODAJEMY MAKARON I SZYNKĘ Z CEBULĄ. MIESZAMY I ZAGOTOWUJEMY. WLEWAMY ŚMIETANĘ, DODAJEMY SEREK I MIESZAMY. PODGRZEWAMY NA MAŁYM OGNIU, AŻ SEREK SIĘ ROZPUŚCI. DOPRAWIAMY DO SMAKU VEGETĄ.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat