Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SZPINAK W CIEŚCIE FRANCUSKIM

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 2 opakowania
szpinak mrożony 1 opakowanie
cebula 2 sztuki
czosnek 4 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku
serek biały naturalny 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: SZPINAK W CIEŚCIE FRANCUSKIM

Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Potem dodajemy rozmrożony szpinak. Przyprawiamy solą i pieprzem, podsmażamy aż do wyparowania nadmiaru wody. Przekładamy szpinak do miski, dodajemy czosnek przeciśnięty i serek naturalny lub ziołowy (typu almette). Mieszamy, ciasto francuskie kroimy wg uznania (w zależności czy mają to być kopertówki czy pierożki itd), nadziewamy szpinakiem, zaklejamy i wkładamy do piekarnika.
Pieczemy w temp. 200*C, 15-20 min (aż się zarumieni ciasto).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilovebake 24.10.2012 18:29
kocham w ciescie szpinak
adelajda 24.10.2012 17:25
moje smaki !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak