Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szpinak w cieście francuskim

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 paczka
szpinak 300 g
śmietana 2 łyżki
mozzarella

Przepis i sposób przygotowania na: szpinak w cieście francuskim

Kroki postępowania

1
Ciasto francuskie rozkładamy na równej powierzchni i dzielimy na prostokąty około 10 x 8 cm. Na patelni rozmrażamy szpinak, delikatnie go smażymy. Dodając sol i pieprz dla smaku. Kiedy szpinak jest już ciepły dodajemy 2 łyżki śmietany i dalej smażymy.
Krok 1 - szpinak w cieście francuskim foto
2
Następnie na wycięte prostokąty nakładamy warstwę szpinaku a na szpinak plaster mozzarelli.. Następnie łączymy rogi cista francuskiego zamykając szpinak.
Krok 2 - szpinak w cieście francuskim foto
3
Pieczemy nasze ciasto w piekarniku przez 30 minut w temperaturze 150 stopni. Smacznego
Krok 3 - szpinak w cieście francuskim foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mati3 24.08.2012 14:29
fajne:)
elficzna 24.08.2012 12:53
szybkie i pyszne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak